Steenwelzijn
contact opnemen met Steenwelzijn

+31 (0) 6 55 77 28 69

Vind Steenwelzijn in Zwolle

Assendorperstraat 174

8012 CE Zwolle

Over

Steenwelzijn

Levert revolutionaire systemen en maatwerk advies aan de monumentenzorg en de restauratie-industrie.

Wie we zijn

En wat we doen

Steenwelzijn is importeur van machines en apparatuur van Stonehealth. Stonehealth is een in de VK gevestigd bedrijf dat producten en advies aanbiedt voor gevoelige restauratie en conservering van steenwerk.

Stonehealth is in de jaren 1980 door Brian Crowe opgericht als leverancier aan de bouw-, conserverings- en restauratiesector met ethische en betrouwbare producten. Een van de eerste producten was het revolutionaire JOS systeem, dat nu vervangen is door het effectievere TORC systeem. TORC is enorm doeltreffend in het verwijderen van koolstofsulfatering, kalkaanslag, cementgebonden en kalkhoudende verven.

Ook heeft Stonehealth het DOFF systeem ontwikkeld, dat de meeste verven en andere coatings en biologische aangroei verwijdert zonder dat een biocide gebruikt hoeft te worden.

Steenwelzijn levert een breed gamma andere doeltreffende producten voor het reinigen en herstellen van stenen, waaronder “veilig te gebruiken” chemicaliën. Ons product Cleanfilm bijvoorbeeld wordt gebruikt voor inwendige reiniging zonder het gebruik van water en wij bieden ook reparatiematerialen voor steen en baksteen en poezen om vlekken te verwijderen.

Over Steenwelzijn

Missie van Steenwelzijn

Het op ethische wijze leveren van betrouwbare systemen en producten voor de instandhouding en restauratie van gebouwen. Het assisteren en ondersteunen van bestekschrijvers en andere specialisten bij het opstellen van specificaties, inclusief het uitvoeren van tests en proeven met de bijbehorende rapporten.

Bijhouden en bijwerken van een lijst van verantwoordelijke aannemers en de opleiding van vaklieden in het juiste gebruik van systemen en producten. Professioneel, verantwoordelijk en verantwoordelijk zijn in alle aangelegenheden, in het bijzonder op het gebied van milieu, gezondheid en veiligheid en de zorg voor de gebouwen.

Aanbieder van gevoelige en ethische reinigingsproducten voor stenen

Wat we doen

Doff-stoomreiniger

Aannemers voorzien

Wij ondersteunen de aannemers door opleiding in het gebruik van onze gespecialiseerde systemen en houden een goedgekeurde lijst bij van die bedrijven en hun arbeiders die op verantwoorde wijze werken.

Doff-stoomreiniger

Advies

Wij ondersteunen architecten, landmeters, monumentenzorgers en andere bestekschrijvers met proeven, tests, haalbaarheidsstudies en CPD, en via onze lijst van erkende aannemers.

Doff-stoomreiniger

Wereldwijde activiteiten

Naast Nederland hebben wij ons bereik uitgebreid tot; België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland.